Kennismaking

Onze eerste Grote Munsterlander heet Mona von Hoxfeld; roepnaam Mischa. Voordat Mischa bij ons kwam hadden we een andere hond; Franka.  Een kruising Golden Retriever/BernerSennen. Deze ontzettend lieve hond werd echter maar 9 jaar oud tot groot verdriet van ons gezin. We mistten het gezelschap en de gezelligheid van Franka, dus wilden we graag een andere hond. De enige “eisen” die we hadden waren:  kindvriendelijk, goed luisteren en het liefst met veel zwart…

Met die 3 aandachtspunten kwamen we uit bij de Grote Munsterlander. Dat de Grote Munsterlander nog veel meer kwaliteiten bezit zal in deze website wel duidelijk worden.

Onze keuze viel dus op de Grote Munsterlander en via de Duitse jachthondenvereniging voor Grote Munsterlanders kwamen we bij een Duitse jager terecht die een nestje had. De pups in dit nest waren direct na onze vakantie (augustus 2010) 8 weken oud, de leeftijd waarop de pup mee mag naar z’n nieuwe thuis. Dat kwam goed uit. Zo kregen we Mona von Hoxfeld geboren 9 juni 2010.

Borken

De familie waar Mischa vandaan komt woont in Borken, een gebied waar de Grote Munsterlander veel ingezet wordt bij de jacht. De jager zelf had 2 Grote Munsterlanders. De oma en de moeder van Mischa. Natuurlijk zijn we tussentijds ook even gaan kennismaken.

Lotta von Hoxfeld, moeder van Mischa

Sita von Hoxfeld, oma van Mischa

Mischa 4 weken oud!

Klazienaveen, 11 augustus 2010

We hebben Mischa met de nodige strubbelingen opgehaald uit Borken. Onderweg wilden we haar even uitlaten, wordt ze prompt in haar pootje gestoken door een bij. Snel maar weer in de auto richting huis, onderweg de dierenarts gebeld, wat te doen bij een eventuele allergische reactie? Gelukkig kon die ons aardig geruststellen, en na het gepiep van de eerste steek/ pijn, was er gelukkig niet veel meer aan de hand. Eenmaal thuis ging ze direct op onderzoek, hier is ze druk bezig de tuin te verkennen. Nieuwsgierig genoeg, zelfs de glijbaan wordt niet overgeslagen!