Wedstrijden Nederlandse Jagers Vereniging

SJP 2015

Zaterdag 17 oktober 2015 de laatste MAP (Meervoudige Apporteer Proef) van het seizoen gelopen! Mischa heeft prima gewerkt en mooie punten gehaald. Helaas geen diploma, omdat één apport niet binnen gekomen is. Jammer! We kijken echter terug op een prima seizoen, waarin we zijn gegroeid en zijn heel tevreden met het behalen van een prachtige A en MAP B diploma.

Augustus 2015

Na weer heel wat training uurtjes gemaakt te hebben, uiteindelijk het gehoopte resultaat, waar we zo hard voor gewerkt hebben!!

Onze eerste SJP (Standaard Jachthonden Proef) A Diploma is een feit YESS, SUPERTROTS, kanjer!!

 

SJP 2013 – 2014

Zoals ook op de andere pagina’s te lezen valt is er in 2013 en 2014 genoeg gebeurd.

Nadat Mischa in 2013 bevallen is van een prachtig stel pups hebben we de training weer opgepakt, wat in oktober 2013 resulteerde in onze eerste MAP B diploma!

In 2014 weer volop getraind en onze eerste voorzichtige pogingen gedaan om een KNJV A diploma te halen. Dit zat er helaas nog niet in, maar ook in 2014 prachtige MAP B diploma’s gehaald, met als hoogtepunt de eerste prijs bij de eigen vereniging

SJP  2012:

Op de SJP proef in Emmen halen we een C diploma, met hoge punten. Helaas geen B, omdat het markeerapport afgekeurd wordt en dat ons een 0 oplevert. Omdat Mischa echter wel mooie hoge punten scoort proberen we het in Lauwersmeer nog een keer.

Hier het vooruit sturen en komen op bevel. Aangelijnd en los volgen hebben we dan al gedaan.

We vervolgen met een apport te land, en daarna een apport te water.

Vervolgens het houden van de aangewezen plaats, een apport uit dichte dekking en een apport over water. Overal haalt Mischa mooie scores, maar het onderdeel waar we de 0 op hebben gehaald, het markeerapport, is de afsluiter van deze dag, dus extra spannend.

Het markeerapport, Mischa haalt een 7, omdat het baasje teveel aanwijzingen gaf, terwijl dit niet nodig was…Tja

Al met al 74 punten behaald, fantastisch Mischa, de eerste prijs! Hoe trots kun je zijn!

SJP 2011

Emmen; Mischa is één jaar en 3 maand oud. Op onze allereerste SJP  haalt Mischa meteen een B- diploma, weliswaar geen dikke punten, maar toch! Mischa is Clubwinnaar en samen krijgen we de beker voor meest belovende koppel!

Omdat Mischa in de vakantie periode gekomen is, konden we niet direct met een puppy cursus starten, de eerste training begon dan ook toen Mischa zo’n 13 weken oud was. Achteraf een prima leeftijd!

Puppy Training

De puppy training voor jachthonden was volslagen nieuw voor ons, maar Mischa toonde zich een ware jachthond. Ondanks dat het echt niet makkelijk was en we dus best veel moesten oefenen, leerde Mischa snel.

De basis werd gelegd voor het houden van de aangewezen plek. ( Commando Af of Down) Pup laten liggen door iets lekkers naar beneden te brengen, tot op de grond, terwijl de pup volgt.

Los en vast volgen (Commando Volg), hoe hou je de aandacht van de pup, ondanks alle andere pups die aanwezig zijn en de open ruimte waar zo heerlijk te rennen valt?!

Voorkomen (komen op bevel; Commando Voor),  eerst pup laten zitten, in eerste instantie nog met hulp van de trainer, zelf een aantal meters weglopen en dan roepen. Begeleiden met de fluit, zodat de pup ook direct leert te luisteren naar de fluit.

Vooruit sturen (Commando Vooruit), iets lekker op een omgedraaide bloempot leggen, pup even laten zien waar het lekkers ligt, dan een aantal meters er bij vandaan lopen en de pup vooruit sturen om het lekkers te gaan halen.

En natuurlijk het kennismaken met wild. Bij Mischa was de eerste kennismaking een dode rat, maar geen probleem, ze pakte hem rustig in haar bek.

Ook moest er kennis gemaakt worden met een geweerschot. Hiervoor zijn we een aantal malen in de omgeving van een schietbaan gaan wandelen, steeds wat dichterbij, zodat  ook dat de gewoonste zaak van de wereld wordt.

Deze training heeft de basis gelegd voor de NJV diploma’s die Mischa intussen heeft behaald, mijns inziens is het erg belangrijk om al op jonge leeftijd deze basis er in te leggen.